Про проведення заходів до Всесвітнього дня психічного здоров’я

День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями. Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я МОН України рекомендовано провести у закладах освіти усіх рівнів просвітницько-профілактичні заходи, що допоможуть здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу, сприятимуть атмосфері емоційного відновлення, почуттю безпеки та психоемоційного комфорту (лист МОН від 21.08.2023 №1/12492-23 "Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти у 2023/2024 навчальному році"). Педагоги можуть самі визначити, коли і у який час провести івенти у форматі флешмобів, челенджів, «психологічних хвилинок» тощо.
Нижче зазначені матеріали, які пропонуються для використання педагогічним працівникам з питань формування культури піклування про ментальне здоров’я, розуміння та надання інструментів, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан:
Кiлькiсть переглядiв: 12

Фотогалерея

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!