НМТ-2024: ПЕРЕБІГ РЕЄСТРАЦІЇ

Другий тиждень триває реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) у 2024 році.

Від початку реєстрації понад 186 тисяч осіб уже скористалися спеціальним сервісом на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти. Понад 165 тисяч із них надіслали внесену в реєстраційну форму інформацію та копії документів на обробку до регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Станом на 25 березня, бажання проходити тестування в тимчасових екзаменаційних центрах, які буде створено в Україні, виявили 151 014 осіб, а за кордоном ー 14 731 особа. Вибираючи предмет додаткового блоку НМТ, вступники віддають перевагу іноземним мовам (76 559 осіб) та біології (31 398 осіб).

На сьогодні 135 121 особа вже отримала повідомлення про успішну реєстрацію й можливість сформувати сертифікат НМТ 2024 року.

Нагадаємо: щоб успішно зареєструватися, вступнику / вступниці потрібно створити персональний кабінет. Це можна зробити за допомоги застосунку «Дія» або шляхом самостійного заповнення форми в реєстраційному сервісі.

Далі необхідно заповнити коротку стандартну форму, зокрема:

  • вибрати категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років»;
  • указати навчальний предмет на вибір серед запропонованого переліку;
  • вибрати населений пункт в Україні, де плануєте перебувати в дні проведення іспиту, чи населений пункт за кордоном, де бажаєте пройти НМТ;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів.

Після цього внесену інформацію та копії документів треба надіслати на обробку до регіонального центру, натиснувши на відповідну кнопку в сервісі.

Звертаємо особливу увагу на таке: якщо не натиснути на кнопку «Надіслати на обробку» регіональний центр не зможе опрацювати інформації, через що особу не буде зареєстровано для участі в НМТ.

Після надсилання документів на обробку рекомендуємо час від часу зазирати до персонального кабінету, щоб не пропустити важливого повідомлення.

Наголосимо, що в разі ненадання копій документів або надання копій, що не відповідають вимогам, вступнику / вступниці буде повідомлено про потребу виправити недоліки й зазначено їх перелік. Зважте на те, що документ, що підтверджує інформацію про освіту, який не відповідає вимогам, є однією з причин відмови в реєстрації. Усунути помилки й повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, але не пізніше ніж 15 квітня.

Так само до 15 квітня в персональному кабінеті вступник / вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він / вона бажає пройти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, або вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

Попри те, що реєстрація триватиме до 11 квітня 2024 року (включно), радимо не зволікати, аби мати час для усунення недоліків чи внесення потрібних змін.

Докладна інформація про процедуру реєстрації — у рубриці «Процедура реєстрації».

Кiлькiсть переглядiв: 12

Фотогалерея

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!